Film

Filmen om Hammel
– en by og dens omegn igennem seks årtier
Del 1: 1953 – 1985

Kan købes hos boghandleren i Hammel.
Har været vist fire gange med fuldt hus i Biografen Fotorama
i løbet af 2 uger fra premiere dagen den 28. oktober 2017.

Filmen om Hammel er blevet til i et frugtbart samarbejde mellem tidligere sognepræst Ole Hyldegaard Hansen, Birger Sandholm Poulsen, og leder af lokalhistorisk Arkiv, Poul Nørgaard. Birger Sandholm Poulsen er medlem af Forlaget AKKA´s bestyrelse.

Hammel Filmen har været mere end syv år undervejs, hvor de tre har klippet og gennemgået kilometervis af filmspoler med bidrag fra en lang række Hammel-borgeres private optagelser. Fra familiefester, ture i Hammel og omegn – på landevejene og med Hammelbanen – samt små og store begivenheder i Hammel i årene 1953 og frem til 1985.

Dokumentaren fortæller om
Hammel og omegnens historie gennem film klip, som er indsamlet fra private, til Lokalhistorisk Arkiv i Hammel  – og fra en film produceret af den daværende Hammel Sparekasse.

Filmen er delt op i afsnit
der omhandler Handel, Politik, Trafik, Skoler, Fest og Fornøjelser, Sport, Familier i Hammel, Frijsenborg, Landbrug og Landsbyer. Man kan se filmen fra start til slut, eller selv vælge rækkefølgen, når man ser filmen på DVD.

Der er ofte interviews med folk
som enten kan huske eller har deltaget i de pågældende begivenheder, som filmklippene handler om.

Hele filmen er underbygget med speak
Det er en af filmmagerne, Birger Sandholm Poulsen, der indtaler fortællingerne om de viste begivenheder. De enkelte film afsnit har samtidig den originale musik eller speak som en integreret del – hvilket er med til at understrege stemningen fra tiden.

Premiere i Fotorama Biografen i Hammel
Lørdag den 28 oktober 2017
Hammel Filmen, som varer 2½ time, blev efter Premieren, vist 3 gange i Biografen, hvor alle pladser var optaget. Det er ikke sket siden filmen Titanic havde premiere.

Urpremieren markeres med taler af de tre filmmagere Birger Sandholm Poulsen, Poul Nørgaard og Oe Hyldegaard, Borgmester Nils Borring, og tidligere boghandler Ole Nørgaard fra Foreningen AKKA .